Értéktúrák a Balaton-felvidéken

Az értékek bemutatásának gondolata az egyetemi éveimig nyúlik vissza. Természetszerető szüleim révén, Édesapám iránymutatásai alapján Magyarország számos táján jártunk nyitott, érdeklődő szemmel.

Már kisgyerekkoromtól kezdve magamba szívhattam a Balaton-felvidék varázslatos színeit, illatait, látképeit. Az értékek felfedezése, a kirándulás a legkedvesebb tevékenységemmé vált, és az egyedi tájérték felmérések során, az egyetemi évek alatt már céltudatosan járhattam a vidéket. Később az értéktárak kerültek fókuszba, több településen működtem közre a helyi értékek feltérképezésében. A túravezetés világához 2009-től kapcsolódtam, több geotúra-vezetői oklevelet szereztem a Balaton-felvidéki Nemzeti Park képzésein.

Remek emberek, nagy tudással álltak mellettünk, jó hangulatban. Meghatározó élmények voltak ezek. Már akkoriban megfogalmazódott a borkóstolóval egybekötött túrák gondolata, hiszen magamból kiindulva ezt a programot érdekesnek és élménydúsnak gondoltam. A családalapítás és a sok tanulás kitöltötte a következő éveket. Az utóbbi időszakban vált egyértelmű igénnyé, hogy a megismert különleges helyeket, egyedi értékeket, szépségeket szervezett túra keretében is megmutassuk, így 2018 nyarán a Halom-hegyen elindultak a borkóstolóval egybekötött értéktúrák.

A motiváció erősödésével, és a biztató visszajelzések mentén halad tovább az elgondolás, immár Káptalantótiban, Örvényesen is, pincészetekkel, vendéglátóhelyekkel együttműködve! Együttműködő partnereimnek ezúton is köszönetet mondok, és további túratervek kidolgozását is vállalom.

Az értéktúrákról bővebben ebben a cikkben írtam:

http://petopiroska.hu/ertekturak-a-lathataron

Aktuális túrák

Halom-hegyi Értéktúra 2019.06.08. 16.00

Értéktúra helyszínek